Vinetiq Blog

 1. Druif in de Kijker: Riesling

  Riesling heeft de laatste jaren een grote sprong in populariteit gemaakt. Van een druif die steevast en vaak verkeerdelijk met zoete of halfzoete wijnen werd geassocieerd tot één van de meest geliefde onder sommeliers en liefhebbers.

  Lees meer
 2. Interview met Pieter op Qmusic over Belgische wijnbouw

  Belgische wijn maakt een snelle opmars, en dat is niet meer dan terecht. Met ons Belgisch klimaat bevinden we ons net op de grens om wijn te maken, maar wie erin slaagt creëert enkele strelingen voor de tong. Beluister hieronder het interview met onze wijnmaker Pieter over de Belgische wijnbouw.

  Lees meer
 3. National Furmint Day

  Furmint is een druif om in het oog te houden. De wijnconnaisseurs weten dat al langer en roemen haar om haar veelzijdigheid. Ze vormt de basis van de zoete Tokaj en sinds enkele jaren schittert ze ook in eigenzinnige stille wijnen. Tijd om deze cool climate druif onder de loep te nemen.

  Lees meer
 4. Somms Speak: Steven Van Roemburg, Meliefste*

  Op 14-jarige leeftijd stond Steven Van Roemburg voor een keuze: bijklussen in de supermarkt of werken in de horeca. Hij koos voor het laatste en sindsdien heeft de passie voor de gastronomie hem niet meer losgelaten. Nu, zo’n 23 jaar later, is Steven Van Roemburg hoofdsommelier bij Restaurant Meliefste* in Wolphaartsdijk, Nederland.

  Lees meer
 5. Bewust Bourgondisch

  Terwijl we het nieuwe jaar maar al te graag goed inzetten, is dit misschien ook wel het uitgelezen moment om stil te staan bij hoeveel en wat we allemaal verorberen.. Onder het motto less is more geven we graag nog enkele tips om Bourgondisch, maar bewust, te genieten van het eindejaar.

  Lees meer
 6. Het verrassende bubbels-landschap

  Coco Chanel zei ooit “I only drink Champagne on two occasions. When I’m in love and when I’m not”. Bij Vinetiq staan we hier deels achter, alleen veranderen we graag Champagne door mousserende wijn. Er is namelijk veel spannends te beleven buiten de gekende regio in Noord-Frankrijk. Wij spelen graag je gids door het boeiende bubbels-landschap aan de hand van onze Vinetiq collectie.

  Lees meer
 7. Somms Speak: Jonathan Torralba

  Sommelier worden was niet altijd de grote droom van Jonathan Torralba. Hij rolde in de horeca via een studentenjob en ruilde al snel de brasserie in voor een sterrenzaak. Startende bij Wine in the City*, gevolgd door Villa in the Sky*, maar het was later in La Villa Lorraine** waar de bal pas echt aan het rollen ging toen de andere sommeliers hem op sleeptouw namen.

  Lees meer
 8. In de voetsporen van het wijngaardteam

  Het werk op een wijngaard valt nooit stil. Om een goede oogst te verkrijgen, dient ons wijngaardteam heel wat voorbereidend werk te verrichten. Benieuwd hoe het er aan toeging op ons Wijndomein Valke Vleug de voorgaande maanden? Onze wijngaardenier Bram kroop in plaats van in de wijnkelders, deze keer in zijn pen.

  Lees meer
Pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©