Wijndomein Valke Vleug Pinot Auxerrois 'Acacia' 2020

België|Scheldeland

Een rijpe, uitbundige neus van agrum, lentebloesems en tropisch fruit. Het extraverte wordt verdergezet in de mond met een combinatie van densiteit én fraîcheur. Het acaciahout is mooi versmolten en geeft de wijn lengte en pit. Het tikje Pinot Gris en Pinot Blanc zorgt voor extra breedte en complexiteit. Beschikbaar september 2021.

19,95 €

Een rijpe, uitbundige neus van agrum, lentebloesems en tropisch fruit. Het extraverte wordt verdergezet in de mond met een combinatie van densiteit én fraîcheur. Het acaciahout is mooi versmolten en geeft de wijn lengte en pit. Het tikje Pinot Gris en Pinot Blanc zorgt voor extra breedte en complexiteit. Beschikbaar september 2021.

5% de remise et livraison gratuite?
Devenez membre du Club Vinetiq!

Caractéristiques

Millésime

2020

Volume (litre)

0.7500

Alcool (%)

12.00

Vignoble, raisin et artisanat

Assemblage

95% Pinot Auxerrois, Pinot Gris, Pinot Blanc

Sol

Zandleem met diepere kleilagen

Vinification

De Auxerrois druiven worden manueel geoogst en getrieerd waarna een hele trossen persing volgt. De fermentatie komt op gang op RVS tanks en wordt verdergezet in 500l acaciahouten vaten. Na 10 maanden op barrique wordt de wijn gebotteld.

Conseils pour profiter

Accord Mets et Vins

Asperges, visgerechten, kreeft en gevogelte

Servir à

7 - 10°C

Potentiel de garde

2024

Région et climat

Région

Scheldeland
Froid
Frais
Intermédiare
Chaud
Continental
Méditerranéen
Maritime

Profil du vin

Fraîcheur

Corps

Tanins

Douceur

Alcool

Profil gustatif

Crisp white
Peachy white
Rich white

Simonne Wellekens (De Standaard Magazine) over de cuvée 2019 -

Felicitaties aan de wijnmaker van Valke Vleug. Deze wijn is uitstekend gemaakt, raszuiver en puur met een schitterende balans en alle elementen die een wijn hoort samen te brengen: frisheid, rijp fruit, een milde zuurgraad, een delicate molligheid, een evenwichtige structuur, breed met een perfecte dosis hout. De diepe strogele kleur, de geuren van citrusvrucht, peer, een fijne kruidigheid, een hint van peper en bloemen vormen een mooi uitgebalanceerd en stabiel aroma, niet opstuivend maar voldoende intens en verfijnd. De smaak start zacht met een prima vulling. Een sappige kern trekt zich door tot in de finale. Mooi droog einde met fijne bitterheid. Ik proefde al eerder auxerrois gerijpt op acaciahout en was er voor gewonnen. Verrassend dat de wijn van deze druif zich zo mooi gedraagt in dit soort vaten. Wordt hier een Belgische stijl gecreëerd? Mooi! 

Wijndomein Valke Vleug

Met sprankelende trots kondigt Vinetiq de opening aan van Wijndomein Valke Vleug: een hedonistische en hedendaagse wijnhoeve in harmonie met de lokale tradities en omgeving. 

  • Architectuur en interieur: Vincent Van Duysen
  • Tafels en houten objecten: De Belder
  • Kunst: Axel Vervoordt

Een landelijk gebied in het Scheldeland omlijnd door wilgen en  populieren. Een oude boerderij lag aan de basis van een nieuw en compromisloos verhaal van ambacht, natuur en schoonheid: Wijndomein Valke Vleug.

Het domein ontvangt vandaag haar gasten in een aardse architectuur die aan de klas-sieke Vlaamse hoeve een nieuwe dimensie geeft. Internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen tekende deze moderne interpretatie van de archetypische landbouwstallen. De rust en soberheid van het domein vormen vandaag een nieuw lokaal baken te midden van het sereen groen van open velden en 4 hectaren omliggende wijngaard.

www.valkevleug.be >

Copyright Vinetiq 2018 ©