Domaine Cordier Op en top klassiek
Domain Image

Domaine Cordier

Frankrijk | Bourgogne | Mâconnais
location image
Plaats 46°16'28" N 4°45'12" E
height icon
Hoogte 210m
Climate
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continental
Mediterranean
Maritime
info logoVinetiq Selection
Domaine Cordier is niet zomaar een wijnhuis in de Bourgogne. Met hun jarenlange expertise en diepgeworteld respect voor het landschap, maken ze wijnen die de terroir van de Mâconnais tot leven brengen. Chardonnay op zijn best!
Op en top klassiek

Met respect voor het landschap, klassieke wijnen van hoog niveau maken. Dat is het doel van Christophe Cordier, wijnmaker achter Domaine Cordier. Men streeft er steeds naar het beste niveau en dat merk je aan de visie en werkwijze van het domein. Zo investeren ze constant in optimalisatie, en is enkel het beste goed genoeg om het uiteindelijke resultaat te bekomen. Het resultaat mag er dan ook zijn: meerdere flessen van het domein werden reeds geprezen en blinken in de kelder van menig Bourgogne-liefhebber. Zowel de druiven als terroir worden op hun best naar voren gebracht in deze wijnen. Dit valt bij iedereen in de smaak!

Lappendeken van terroirs

Domaine Cordier bevindt zich in het dorp Fuissé, in het zuiden van de Bourgogne-streek. De wijnranken staan op wel 100 verschillende soorten terroirs, verspreid over 30 hectare in het volledige Mâconnais gebied. Dit zorgt voor wijnen met een sterk karakter, en telkens met een unieke eigenheid. Chardonnay is er de meest aangeplante druif, en is het boegbeeld van dit domein. Christophe Cordier en zijn hele familie doen er dan ook alles aan om de druif op de best mogelijke manier tot zijn recht te laten komen. Om dit te bereiken verzorgt men dan ook de wijnstokken op maat van de verschillende terroirs.

Respect voor de druiven begint reeds bij het plukken. Ik geloof dan ook dat plukken met de hand enorm belangrijk is om de kwaliteit en het potentieel te waarborgen.

Het unieke vakmanschap van de wijnmaker
We kijken er naar uit om in de toekomst nog meer te focussen op biologisch wijn maken.

Vakmanschap wordt erg hoog in het vaandel gedragen bij Domaine Cordier. Het familiedomein investeert steeds in de nieuwste technieken om de hoge standaard van kwaliteit te behouden. In de wijngaard laten ze de technologische snufjes echter achterwege.

Jarenlange expertise van de familie Cordier zorgt er immers voor dat men de druiven leert kennen als geen ander. Aanvoelen, proeven, en keer op keer de wijngaarden intrekken is het motto. Kwaliteit bieden staat gelijk aan het investeren van de nodige tijd en aandacht. De wijnranken worden dan ook regelmatig onderworpen aan nauwkeurige controle, gevolgd door de nodige handmatige ingrepen. Dit uiteraard steeds in overweging met de natuur en de aanwezige biodiversiteit.

Bourgogne in zijn puurste vorm

Wat erg typerend is aan de wijnen van Domaine Cordier, is dat ze klassieke wijn nastreven met zo weinig mogelijk interventie. Enkel de natuurlijke gisten worden gebruikt, en ook de rijping gebeurt op de aanwezige lies. Dit verwijst naar een sterk geloof in het naar voren schuiven van de druiven in al hun uniciteit.

Eigen brandmerk

De wijnen van Domaine Cordier worden gerijpt onder de perfecte omstandigheden, om ze naar een optimaal niveau te brengen. In hun kelders regelen ze minutieus de temperatuur en vochtigheid. De foudres zijn van de beste franse eik, die in het domein zelf gebrand en geplooid wordt. Zo krijgt men net die mooi gebalanceerde houttoets die typisch is aan de wijnen van Cordier.

Copyright Vinetiq 2021 ©