Wijndomein Valke Vleug Wijn(t)huis van Vinetiq

Wijndomein Valke Vleug

Vlaanderen | Liezele
Plaats 51°03'40" N 4°15'48" E
Hoogte 6m
Climate
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continental
Mediterranean
Maritime
Wijndomein Valke Vleug is een jonge, bruisende wijngaard in het landelijke Liezele bij Puurs-Sint-Amands. Op het domein kan je het leven van onze Vlaamse terroirwijnen van druif tot fles volgen. Alles gebeurt op het domein zelf, met de natuur als belangrijkste ingrediënt. Omgeven door de symmetrie van wijnstokken en de aardse architectuur van Vincent Van Duysen, kan je er ook genieten van een agenda vol smaak en gezelligheid.
Vlaams terroir

Wijndomein Valke Vleug is de wijn(t)huis van Vinetiq. De eerste aanplant van de wijngaard dateert van 2016. Vandaag staan er zo’n 15.000 stokken op dit zandleem terroir van Klein-Brabant. Waar vroeger asperges werden geteeld, staan vandaag 4 hectaren Pinot Auxerrois, Chardonnay, Pinot Gris, Gamay en Pinot Noir. Domein Valke Vleug zal vanaf het voorjaar van 2020 haar cuvées op de markt brengen, vooral wit en mousserend, gepresenteerd aan onze klanten via het Vinetiq assortiment.

In harmonie met de omgeving

Er is nog meer dan alleen druiven. Vincent Van Duysen, bekroond en internationaal gerenommeerd architect, bedacht een schitterende architectuur, centraal in de wijngaard. Een modernistische remake en een eerbetoon aan de traditionele Vlaamse hoeve. Van Duysen’s Wijnhoeve en Wijnhuis herbergen de kelders, bieden ruimte voor degustaties, gastronomie en exclusieve events, maar zijn ook een thuis voor kunst, muziek, fotografie en andere vormen van genieten. Eenvoud, kracht en een groot respect voor de omringende natuur van Liezele zijn de basis van Wijndomein Valke Vleug.  

Natuurlijke aanpak

Een zuivere wijnstijl vraagt in de wijngaard om een zuivere aanpak. Wijnmaker Pieter Raeymaekers kiest voor geïntegreerde en milieuvriendelijke wijnbouwtechnieken. Menselijke tussenkomst beperken we en biologische landbouw is ons streven. Van wijnstok tot kelder kiezen we voor authentiek en kwaliteit.

Eigen Belgische wijn

Op Wijndomein Valke Vleug draait alles rond wijn. We willen goede, eerlijke wijn maken, zonder enig compromis naar kwaliteit. We hebben een aantal basisprincipes, zoals onze natuurlijke aanpak en werken in het canvas van cool climate, maar we willen ons niet vastpinnen op strikte, vooraf bepaalde productievoorschriften of het rigide volgen van lastenboeken. Dit staat namelijk niet altijd garant voor kwaliteit. Als wijnmakers in hart en nieren houden we niet van in steen gebeitelde labels. We hebben bewegingsvrijheid nodig om te kunnen inspelen op de waaier aan - soms onvoorspelbare - factoren die een rol spelen bij wijn maken. Kunnen spelen met alle elementen die op tafel liggen, is voor ons net de essentie, de kunst van wijn maken. Zo krijg je wijnen vol leven en verhalen.

Events at Wijndomein Valke Vleug

Groepen, verenigingen en bedrijven kunnen bij Wijndomein Valke Vleug aankloppen voor bedrijfsevents, gelegenheden en andere samenkomsten.  Met plezier werken we een unieke belevenis op maat uit, in de filosofie en esthetiek van Wijndomein Valke Vleug. Geen al te grootschalige evenementen, maar integere wijngaardmomenten, buiten en binnen, in een context die zowel geraffineerd als heerlijk ontspannen is. We leveren all-in formules van de hoogste kwaliteit en stellen ruimtes ter beschikking voor eigen invulling.

BEKIJK ONZE CORPORATE EVENTBROCHURE

Copyright Vinetiq 2018 ©